Home –  blog – Waarom juist makelaars uit Amstelveen inschakelen?

Waarom juist makelaars uit Amstelveen inschakelen?

Tegenwoordig kan iedereen zich makelaar Amstelveen noemen. Een kantoortje huren, een naambordje aan de muur, en in principe ben je in business als een makelaardij. Maar jezelf makelaardij Amstelveen mogen noemen wil niet zeggen dat je een goede makelaar bent. Makelaars van een echte makelaardij weten veel meer, en bieden meer waarde.

Zelf woningverkoop in Amstelveen doen of makelaar?

Als je ze zelf de woningverkoop in Amstelveen doet, kun je aanzienlijke provisietarieven beperken die vele Amstelveense makelaars opeisen. In veel gevallen is het zelf verkopen van een huis echter niet de juiste keuze, want op de lange termijn zou het uiteindelijk zelfs duurder kunnen uitvallen dan de commissie van een makelaar. Een huis kopen of verkopen is zowel een grote financiële als een emotionele onderneming.

Makelaar als brug tussen koper en verkoper

Een makelaar die in onroerend goed is gespecialiseerd is een brug tussen de verkoper als de koper. Dat betekent dat hij beide belangen moet behartigen. De koper de juiste informatie bezorgen en de optimale verkoopprijs voor zijn klant realiseren.

Wat doet een aankoopmakelaar?

Zowel de aankoopmakelaar als de verkoopmakelaar werken meestal fulltime in onroerend goed, waardoor betrokken makelaars goed weet wat er moet gebeuren om tot een overeenkomst te komen. Als je bijvoorbeeld een huis wilt kopen, zoekt een makelaardij huizen die aan jouw gestelde criteria voldoen.

Amstelveense woningen

De aankoopmakelaar neemt contact op met verkoopmakelaars en maak de benodigde afspraken om de huizen te bekijken. Als je zonder aankoopmakelaar een huis koopt in Amstelveen, moet je zelf de afspraken maken en bij gewilde Amstelveense woningen zal dit regelmatig niet lukken.

Wat doet een verkoopmakelaar?

Als je een huis zelf wilt gaan verkopen, moet je alle telefoontjes van geïnteresseerde partijen zelf opnemen, lastige vragen beantwoorden en afspraken maken. Houd er daarom rekening mee dat potentiële kopers waarschijnlijk niet serieus worden als zij merken dat er niet eens een makelaar betrokken is. Vaak komen mensen niet eens opdagen, daarom filtert makelaardij Amstelveen ook de serieuze reacties. Een makelaar is samenvattend een must!