Home –  blog – Kies jij voor een alles-in-1 pakket?

Kies jij voor een alles-in-1 pakket?

tv kijken

In de huidige tijd is iedereen eigenlijk wel verbonden met het internet. Waar we vroeger nog moesten verbinden door een trage modem (kent u het vreemde geluidje nog?) heeft tegenwoordig vrijwel iedereen breedband internet tot zijn beschikking in Nederland. Daarnaast zijn alle mobiele telefoons uitgerust met een 4G internet verbinding en is iedereen dus vrijwel altijd te bereiken.

In de begintijd van het internet hadden de meeste mensen nog een losse provider voor het internet, een losse provider voor de televisie en een abonnement bij de PTT of KPN voor telefonie. Tegenwoordig zijn hier flinke veranderingen in gekomen. Vrijwel alle internet providers kunnen tegenwoordig ook televisie- en telefoniediensten leveren.

VOIP – Voice over IP

tv kijkenDoor nieuwe technologieën is het nu voor internet providers ook mogelijk om telefonie diensten te leveren. Daarbij wordt er gebruik gemaakt van VOIP, wat staat voor Voice over IP. In normale taal wil dit zeggen, bellen over het internet. Vaste telefonie kan dus tegenwoordig ook over het internet worden aangeboden.

Alles in 1 pakketten zijn populair

Naast het internet en bellen, kun je er ook voor kiezen om een zogenaamd alles in 1 pakket af te sluiten. Daarmee kun je niet alleen op het internet en via de vaste lijn bellen bij dezelfde provider, maar je hebt ook direct televisie tot je beschikking. Wil je meer weten? Klik hier om pakketten te vergelijken.

Het grote voordeel is dat je 1 factuur krijgt van 1 leverancier en alles direct is geregeld. Daarbij zijn de kosten per geleverde dienst ook lager dan wanneer je ze allemaal los zou afsluiten. Niet zo vreemd dus dat dit in Nederland een veel gekozen optie is.

Zelf kiezen wat je wilt

In een alles in 1 pakket kun je bij de meeste providers helemaal zelf bepalen wat je wilt. Dat je internet, bellen en televisie afneemt staat natuurlijk vast, maar je kunt in de verschillende diensten nog je eigen wensen doorgeven.

Zo kun je er bijvoorbeeld vaak voor kiezen om een vast bedrag te betalen voor het bellen. Of je nu 10 minuten of 10 uur per maand belt, de kosten blijven dan gelijk. Dit is natuurlijk voornamelijk interessant voor echte kletskousen die graag aan de telefoon hangen.

Ben jij een echte filmfanaat? Dan heb je vaak de optie om je televisiepakket uit te breiden bij zenders als HBO of bijvoorbeeld Film1. Zo kijk je spannende nieuwe films vanuit het comfort van je eigen bank en hoef je dus niet naar de bioscoop meer. Ook zijn er dergelijke pakketten af te sluiten voor liefhebbers van sport die bijvoorbeeld hun voetbalclub iedere week vanaf de bank supporten met vrienden of familie.

Als je interesse hebt in een alles in 1 pakket is het aan te raden om eens rond te gaan kijken en vooral te gaan vergelijken. Veel van de providers hebben leuke acties als je een abonnement afsluit. Je krijgt bijvoorbeeld de eerste 6 maanden een flinke korting op de maandelijkse kosten, of je krijgt een bepaald televisiepakket gratis aangeboden.