Home –  blog – Met Instagram online geld verdienen

Met Instagram online geld verdienen

instagram influencer geld verdienen

Zit jij al op Instagram? Het platform is in de afgelopen jaren enorm gegroeid en veel mensen maken er dan ook gebruik van. Instagram is een platform wat bedoeld is om foto’s te delen. Het is een beetje vergelijkbaar met Facebook, maar een stuk anoniemer.

Bij Facebook sta je namelijk met je volledige naam op de website, bij Instagram kun je een profielnaam kiezen. Het is hierdoor een stuk anoniemer en dit spreekt vooral jongeren aan. Instagram is dan ook enorm populair onder jongeren.

Een influencer, wat is dat?

instagram influencer geld verdienenAls je op Instagram actief bent, dan heb je de term influencer ongetwijfeld wel eens gehoord. In feite is dit een dure term voor iemand die veel volgers heeft op het platform. Een volger is simpelweg iemand die iemand anders volgt. Heb jij bijvoorbeeld 200 duizend volgers dan ben je een influencer en doordat je zoveel volgers hebt, vertegenwoordig dit een bepaalde waarde. In feite is online geld verdienen middels Instgram een vorm van thuiswerk, meer hierover kun je lezen op: https://www.geldninja.nl/thuiswerken/

Ben jij bijvoorbeeld heel erg actief op het gebied van mode, dan is het natuurlijk interessant voor een bedrijf dat kleding verkoopt om op jouw profiel een bericht te plaatsen. Een soort van advertentie eigenlijk. Vroeger was dit het geval met fysieke bladen. Er waren bladen die over mode gingen en daar konden merken of bedrijven vervolgens een advertentie in plaatsen. Tegenwoordig worden er natuurlijk nog steeds wel bladen verkocht, maar is Instagram een soort persoonlijk advertentieplatform.

Als jij ervoor gaat zorgen dat je veel volgers krijgt, dan kun je vervolgens bedrijven gaan benaderen om te adverteren op jouw profiel. Soms gaat dat heel erg overduidelijk en staat erbij dat het een advertentie is. Maar in het voorbeeld van iemand die actief is in de mode kan dit ook subtiel gedaan worden. Iemand draagt bijvoorbeeld een jurkje van een bepaald merk of een bepaalde winkel, vervolgens wordt het profiel van die winkel getagt in de foto. Het is dan een stuk subtieler. Meer op hierover is Plusspenger te vinden, een interessante website vol met tips online geld te verdienen.

Je kunt flink geld verdienen met het verkopen van berichten op je Instagram profiel. Het is meestal afhankelijk van het aantal volgers dat je hebt, dus hoe meer volgers je hebt hoe meer geld je kunt vragen. Logisch natuurlijk ook wel, want meer volgers is meer bereik. Wil je dus geld gaan verdienen met Instagram? Begin dan vandaag nog met het opbouwen van je profiel!