Home –  blog – Mobiele pinautomaat voor betalingen

Mobiele pinautomaat voor betalingen

Sta je op de markt of vaak op evenementen? Dan weet je dat meer en meer mensen geen contant geld meer bij zich hebben. De consument van tegenwoordig verwacht dat ze overal kunnen pinnen. Een mobiele pinautomaat voor betalingen is in dit soort gevallen dus een absolute must. 

Begin jaren 90 

We kunnen sinds begin jaren 90 in winkels betalen met onze pincode. Waar men in eerste instantie nogal sceptisch was, bleek het in korte tijd een groot succes. Geld bij de pinautomaat of zelfs bij de bank werd steeds minder gehaald.  

Toch werd in de begin periode kleine bedragen nog wel contant betaald. Pinnen was voor de ondernemer nog duur, dus vaak werd er ingesteld dat bij bedragen pinnen onder de 25 gulden (jawel het was nog het gulden tijdperk) er 50 cent extra moest worden betaald. Maar gaandeweg kwam dit te vervallen en nu kun je bijna overal elk bedrag pinnen zonder daar extra voor te betalen. Een vast pinapparaat kopen bij PaQar is natuurlijk ook nog altijd een optie. 

Vaste verbinding niet meer noodzakelijk 

Omdat voor pinbetalingen een vaste verbinding nodig was, kon je op de markt of bij evenementen nog niet met je pinpas betalen. Sinds een aantal jaar zijn er echter ook mobiele pinautomaten voor betalingen. Deze maken gebruik van het 4G netwerk of Wifi. Hierdoor kun je dus waar je ook bent pinbetalingen accepteren.  

Je kunt zelfs je telefoon zo instellen dat dit gebruikt kan worden als pinautomaat in combinatie met een extern apparaatje. Wanneer je dus op zoek bent naar betaalmogelijkheden voor je onderneming, is een mobiele pinautomaat het overwegen waard. Je onderneming is mobiel en je verliest geen enkele klant omdat er bij jou gewoon overal en altijd gepind kan worden.