Home –  blog – Waar kun je een goedkope of gratis voice-over laten maken?

Waar kun je een goedkope of gratis voice-over laten maken?

voice-over goedkoop

voice-over goedkoopHet is een veelgestelde vraag in Nederland: waar kan ik een gratis voice-over maken? Het antwoord is simpel in dat geval. Door geen dure voice-overs in te huren, maar gewoon zelf aan de slag te gaan. Met voice-over software en een microfoon kom je een heel eind.

Zeker, een professionele voice-over klinkt misschien beter. Maar wanneer je zelf geen hoorbaar accent hebt, en je zelf de spokesman van het bedrijf bent, kan dit prima! Denk daarbij aan een video waarin je vertelt over alle zaken waarin jouw bedrijf goed is. Dat spreekt een publiek aan en jouw voice-over stem wordt daarin uiteraard gehoord.

Nu je jezelf hebt overtuigd van bovenstaande zaken is het belangrijk om te weten welke tools je nodig hebt. Te beginnen met iMovie. Nu is het in iMovie erg simpel een voice-over toe te voegen, maar misschien wil je juist gebruikmaken van specifieke voice-over programma’s. Je kunt zo versprekingen mee uit halen. Ook kun je je stem beter laten klinken dankzij plugins, zodat je bijna als de voice-over van Love Island klinkt.

Nog een pro-tip is het vinden van een ‘dry room’ – oftwel een droge ruimte. Een droge ruimte is een plekje die niet galmt en daardoor lekker warm klinkt. De meeste kantooruimten galmen enorm, omdat grote kantoortuinen de trend zijn. Niet erg ideaal dus voor het opnemen van je voice-over stem.

Zoals je leest is het maken van een gratis of goedkope voice-over voor iedereen wel bereikbaar. Schrijf het voice-over script vooral niet alsof je een professionele stem bent, maar laat gewoon horen dat je het zelf bent.

Mocht je de smaak te pakken hebben gekregen denk dan ook aan het professionaliseren van je voicemail menu. Hier is vaak snel een hele flinke verbetering te boeken door het gebruik van een stemacteur of de voice-over stem van jezelf.