Home –  lichaam – Acupunctuur om chronische pijn te verlichten

Acupunctuur om chronische pijn te verlichten

acupunctuur chinees

Als je last hebt van chronische pijn dan wil je graag alles proberen om hiervan af te komen. Wanneer het mogelijk zou zijn om enigszins de pijn te verlichten dan ben je hier al heel blij mee.

acupunctuur chineesHet is immers geen pretje om dag in dag uit met pijn door het leven te moeten gaan. Medicijnen zal de oplossing zijn die veel doctoren voorschrijven. Pijnstillende medicatie heeft echter vaak ernstige bijwerkingen. Je geestelijke gesteldheid kan hierdoor beïnvloed worden. Tevens bestaat er een groot risico dat je verslaafd raakt aan de medicijnen en hier lichamelijk afhankelijk van wordt. Wanneer jij jezelf in deze situatie bevindt, geef dan Chinese acupunctuur eens een kans om de chronische pijn te verlichten.

Geloof in resultaten van patiënten

Indien je blind op het advies van de doctor vertrouwd dan zal je niet zomaar doorverwezen worden naar een acupunctuur Rotterdam. Medische specialisten zullen namelijk aanhalen dat er weinig tot geen wetenschappelijk bewijs is voor de effectiviteit van deze behandelingen. De kans van de moderne geneeskunde is nu echter voorbij.

Je hebt al zoveel dingen geprobeerd en het lukt je niet om zonder pijn door het leven te gaan, tenzij je zware medicijnen met ernstige bijwerkingen neemt. Het is tijd om acupunctuur een kans te geven. Een vorm van Chinese geneeskunde die al vele duizenden jaren bestaat. Om deze stap te maken moet u dan ook geloven in de resultaten van de patiënten die hier in al die jaren profijt bij hebben gehad.

Behandelingen vergoed door verzekering

Hoewel veel doctoren hun patiënten niet zomaar doorverwijzen naar acupunctuur Rotterdam, kan je de behandelingen vaak wel vergoed krijgen door je zorgverzekering. Je moet dan wel een pakket hebben waarin alternatieve geneeswijze zijn opgenomen. Dit is namelijk de categorie waar acupunctuur onder valt.

Indien jouw verzekering de behandelingen vergoed, dan moet je nog wel een acupuncturist vinden die is aangesloten bij een erkende beroepsvereniging. De verzekeringen zullen namelijk alleen vergoeden als dit het geval is. Het is overigens voor jou ook een goede indicatie dat je met een professional te maken hebt die serieus met zijn of haar vak bezig is.